13 Zorgintensieve Zomer Musthaves
Vera
5 juni 2018

13 Zorgintensieve Zomer Musthaves

De zomervakantie staat weer voor de deur! Tips met de leukste gadgets en fijnste producten vliegen je om je oren. Allemaal dingen die je zomer extra warm en zonnig maken. En als iemand een extra zonnige zomer verdient dan zijn het onze kinderen wel! En wij als Mantelmama’s en papa’s natuurlijk ook. Daarom deel ik hierbij mijn 13 Zorgintensieve Zomer Musthaves.

Of je nu wel of niet op vakantie gaat, in binnen- of buitenland, met het vliegtuig of met de auto, het maakt niet uit. Er zitten vast dingen tussen die de zomer met jullie zorgintensieve kind veraangenamen.

Waar naartoe?
Mocht je nog geen idee hebben waar de reis naartoe gaat, check dan de site van WheelsB&B. Hier kun je aangepaste vakantie accommodaties in Nederland boeken. Op de site van Kind met Handicap staat onder ‘vakantie’ een hele waslijst met accommodaties, vakantiegidsen en andere tips.

Voor onderweg

  • Aangepaste autostoelen voor grotere kinderen kun je via je revalidatiearts aanvragen.
  • Ga je met het vliegtuig? Een veilige zitplaats voor je zorgintensieve kind is dan vaak een extra zorg. Het CARES harnas kan een uitkomst zijn. Neem contact op met de serviceafdeling van je luchtvaartmaatschappij, waar je ook speciale assistentie en medische services kunt aanvragen, om toestemming te vragen om het CARES harnas te gebruiken. Prijs harnas vanaf € 75,-.

Waterpret

  • Niet al onze kinderen kunnen zwemmen of in een gewone zwemband ronddobberen. Waterdoorlatende luchtbedden zijn een uitkomst. Zo kan je kind toch water ervaren. Uiteraard moet je er om veiligheidsredenen wel bij blijven! Je hebt meerdere types & merken: Intex Mesh Lounge Luchtbed (v.a. €15,55) en de Bestway Acqua Lounge (€17,96 bol.com). Ook is er van Intex de Sunbed Lounge met een zonneluifeltje erop.
  • Blijf je lekker rondom huis in de zomer en is IN het water niet zo’n goed idee? Met dit doe het zelf zomeridee kan jouw kind toch OP het water zijn zonder nat te worden. Uren speelplezier met deze waterzak. Check deze link voor het ‘recept’ om deze waterzak te maken.
  • Zelf loop je in een leuke zwembroek, badpak of bikini, dus je lieve spruit ook! Pien & Polle heeft aangepaste zwemkleding. Voor Bommel koop ik een leuk badpak bij bijvoorbeeld de Hema en gebruik ik wegwerp zwemluiers van Swimmates. Daarnaast heb ik voor haar een zwemvest van de Decathlon van €14,99. O.a. bol.com en Intertoys hebben ook zwemvesten, prijzen verschillen per merk.

Om te spelen / eigen plek / ontprikkelen

  • Lukt het niet om naar het strand te gaan? Haal het strand dan in huis! Met Kinetic speelzand. Heerlijk om lekker met je handen in te wroeten. Het zand plakt aan zichzelf vast dus alles blijft schoon tijdens het spelen. Het droogt niet uit. Even googelen en je vindt allerlei verkooppunten en Kinetic variaties.
  • Trilbeestje. Ik was op zoek naar een tril speelgoedje voor haar dat zou blijven trillen. Je hebt wel van die trekpoppetjes, maar die trillen 1 tel en dan is het voorbij. Te koop bij Senso-Care €12,99.
  • Heeft jouw kind af en toe een plek nodig waar hij/zij zich terug kan trekken? Dan is een pop-up tent een aanrader. Inklappen & meenemen! Past makkelijk in een logeertas of koffer. O.a. te koop bij Wehkamp, Bart Smit en op bol.com. Het beste kun je even googelen, er zijn al pop-up tentjes vanaf €14,99. Natuurlijk zijn er ook koptelefoons en oordopjes om even helemaal af te kunnen sluiten.

Zomernachten

  • Mocht je kind niet meer in een camping bed passen en ook niet in een gewoon bed kunnen slapen, dan heb je meerdere opties, zoals de CloudCuddle. Dit is een mobiele bedtent die een standaard bed met matras in een handomdraai in een veilige slaapplaats verandert. Wij hebben de CloudCuddle en deze bevalt ons heel erg goed! Ook kun je bij Uit als Thuis hulpmiddelen huren voor een vakantie in NL, zoals een aangepast bed, rolstoelfiets en zwem hulpmiddelen.
  • De snoezelkamer mee op reis met de Pillow Pet Dream Lites. Leuk voor op vakantie, de slaapkamer thuis en hij kan ook mee gaan logeren in het ziekenhuis. Het projecteert een sterrenhemel op het plafond. Er zijn 3 kleuren lampjes: oranje, blauw en groen. Er zit een timer op zodat de lampjes na 20 min. vanzelf uit gaan. O.a. bij Fruugo voor €24,95. Je hebt ook Dream Lite Mini’s. Die schijnen echter niet tot aan het plafond, is mijn persoonlijke ervaring! Ook zijn er de Slumber Buddies, hetzelfde principe maar met meer timer keuzes en rustgevende muziekjes erbij. V.a. €34,99 o.a. bij de Prénatal. De Action heeft vaak ook lampjes die van kleur veranderen.

SOS
SOS armbandjes. Voor onze kinderen extra belangrijk i.v.m. allergieën, medicatie, etc. Er zijn veel soorten & materialen te vinden. Help-ID4kids heeft complete, duurzame en waterbestendige bandjes voor €19,95. Allergie & contactinformatie kan erop vermeld worden. GoedGemerkt heeft verschillende SOS producten variërend in prijs: naamplaatjes aan een ketting, polsbandjes en labels. Ook SOSarmband heeft een breed assortiment.

Fijne zomer!

 

1011 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.