Over

In 2013 is Mantelmama aan mijn keukentafel begonnen. Ik zocht een plek voor mezelf, een uitlaatklep, waar ik mijn verhaal kwijt kon. Zo ben ik gaan bloggen. Sinds de komst van mijn jongste dochter Bommel (10) heb ik er namelijk een functie bij gekregen, die van: Mantelmama. Totaal onverwacht bleek zij een zorgenkindje. Er is geen diagnose. Oorzaak en een prognose zijn ook onbekend. Als Mantelmama baan ik me een weg door het oerwoud van de zorgintensieve wereld en schrijf ik blogs en columns over mijn avonturen.

Naast Mantelmama heb ik ook een Engelse blog, Simply Different, en ben ik freelance tekstschrijver en redacteur. En heel soms spreek ik wel eens op congressen en symposia over mijn persoonlijke ervaringen als ouder van een zorgintensief kind, om zo bij te dragen aan het verbeteren van de Kindzorg.

Ik ben er heel trots op dat inmiddels ook andere vaste bloggers en vloggers – ook allemaal Mantelmama’s én een papa – op deze plek hun verhalen delen. Met elkaar willen we als onafhankelijk platform herkenning bieden, begrip en bewustwording creëren en kennis & ervaringen delen.

Of je nu zorgverlener bent of familie van een zorgintensief kind, ik hoop dat dit platform je – op wat voor manier dan ook – verder helpt.


Vera

 

Hoe het allemaal begon?
Lees mijn allereerste blogbericht: En dan ineens ben je Mantelmama.

Wil je meer weten over Bommel?
Check de pagina met Bommels Bijzonderheden.