9 zorgverleners die laten zien hoe het moet!
Vera
20 augustus 2020

9 zorgverleners die laten zien hoe het moet!

Filmpjes waarin zorgprofessionals kinderen behandelen zonder houdgreep, dwang, pijn of angst, vind ik fascinerend om te zien. Humor en muziek kunnen veel doen tijdens een ziekenhuisbezoek. Net zoals het hebben van échte aandacht, contact maken, de tijd nemen en je aanpassen aan wat een kind op dat moment nodig heeft. 

Ik heb 10 video’s voor je op een rij gezet met zorgverleners die laten zien hoe het moet. Enjoy!

1. Deze kinderarts geeft inentingen door middel van het neuriën van een gek deuntje en bellenblaas…

2. Ouderwets liedjes zingen doet wonderen voor dit meisje dat hechtingen krijgt. Ze zingt zelfs mee, wauw!

3. Dr. Tony Adkins, ook wel ‘Dancing Doc‘ genoemd, werkt als arts-assistent in een ziekenhuis in Californië en gelooft dat ‘lachen het beste medicijn is’. Op zijn Facebookpagina post hij wekelijks video’s van hem en zijn patiënten waarop te zien is hoe ze samen een dansje doen.

4. In deze video is Dr. Baruch Krauss, kinderarts op de spoedeisende hulp van Boston Children’s Hospital, Julia (6 jaar oud) aan het hechten. Zonder pijn en zonder stress. Haar moeder – Rachel – schreef er een blog over: ‘When The Doctor Says This Won’t Hurt A Bit — And Incredibly, It’s TrueHierin vertelt ze dat Julia van Dr. Krauss een opdracht kreeg. Julia blijkt van kleuren te houden en dus heeft Dr. Krauss een groot kleurboek gehaald. Ze krijgt specifieke opdrachten van Dr. Krauss om delen van de kleurplaat met verschillende kleuren in te kleuren. Rachel kreeg de taak het boek goed vast te houden. Julia ging helemaal op in haar opdracht en werd gehecht zonder dat ze het doorhad. Bij het naar huis gaan zei ze zelfs tegen haar moeder: ‘In ieder geval hoefde ik geen hechtingen, hè mam!’…

5. Mag ik ook naar deze tandarts?! Dr. Eyal Simchi gebruikt magie om het bezoek aan de tandarts leuk te houden en makkelijk te laten verlopen. De blik van dat jongetje… Te schattig!

6. De Amerikaanse Jac’Quel moet 3 x per week dialyseren. Tijdens deze uren durende behandelingen vermaakt hij zichzelf door danswedstrijdjes te houden met de kinderverpleegkundigen op de Nintendo Wii. Super dat hij in een ziekenhuis komt waar de zorgprofessionals hieraan mee willen werken om het voor hem makkelijker te maken!

7. Je zou deze kinderarts een baby fluisteraar kunnen noemen. Dr. Hamilton kalmeert en troost binnen een paar seconden elke huilende baby die hij ontmoet. In dit filmpje legt hij zijn techniek uit, genaamd: The Hold. Een aantal kindjes waren net gevaccineerd.

8. Verpleegkundige Joe Ronquillo, ook wel bekend als ‘Nurse Joe‘, danst met en voor zijn patiënten. Wat hij doet werd zo gewaardeerd dat er zelfs een commercial is opgenomen.

9. Dr. Michael Darden laat zien dat je nooit genoeg tissues bij de hand kunt hebben als je vaccinaties geeft…

10. Hier zie je tandarts Eyal Simchi nog een keer aan het werk. Geweldig wat hij allemaal voor grappige dingen tegen dit meisje zegt, terwijl hij haar tand aan het trekken is. Ook super om te zien hoe hij en zijn assistenten zo op elkaar ingespeeld zijn dat ze d.m.v. tovenarij haar tand eruit halen via haar oor!

BONUS! Oké, nog 1 video van verschillende fragmenten met Dr. Baruch Krauss. Gewoon omdat ik elk kind een arts gun zoals hij! Deze video laat zien hoe hij écht contact maakt met de kinderen die hij ziet op de spoedeisende hulp. Hierbij maakt hij gebruik van materialen die in de behandelkamer aanwezig zijn. Hoe geweldig is dat, een dokter die eerst samen met je kind gaat spelen?!

Ook in Nederland zijn veel kundige en betrokken zorgverleners te vinden die het kinderen zo aangenaam mogelijk proberen te maken tijdens een ziekenhuisbezoek; alleen helaas niet online! Maar misschien ken jij de Dancing Doc van de Lage Landen of heb je een ander inspirerend filmpje wat je mag delen? Post een reactie en laat het weten!

 

1327 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.