BV Bommel
Vera
25 augustus 2013

BV Bommel

De BV Bommel is een dochteronderneming van oudermaatschappij Tomassen – de Waal. Op dit moment vormt zij onze grootste dienstverleningstak. Ieder gezin is eigenlijk een BV. Als ouder heb je een hoop nevenfuncties. Want naast je sociale ‘functies’ zoals ‘vrouw van’, mama, zus, dochter, etc. , ben je eigenlijk ook logistiek planner. Of in ons geval een compleet logistiek centrum!

Meer dan een planner
Een gewoon gezin runnen is al een hele onderneming. Als ouders probeer je alles zo goed mogelijk te plannen en te combineren: werk, school, kinderdagverblijf, BSO, sport, tandarts, kapper, je sociale agenda, etc. Onze planning is zo strak, daar kan het opnamebureau in het ziekenhuis nog iets van leren! Het combineren & bundelen van afspraken, ziekenhuis bezoeken, fysio aan huis, logopediste aan huis en alle gewone gezinszaken…; het is een dagtaak. Maar met een zorgintensief kindje komt het niet alleen maar neer op de functie van Planner. Zeker niet als je weer een medische molen in gaat zoals wij.

Verpleegkundige & Medisch Secretaresse
In onze situatie met Bommel geldt dat wij inmiddels volleerd verpleegkundigen zijn. Het is fijn om de zorg voor haar volledig zelf te kunnen doen. Sonde vervangen, saturatiemonitor problemen oplossen. Daar draaien wij onze handen niet meer voor om.
Voor alle ziekenhuisbezoeken, of het nu om een opname, onderzoek of controle gaat, transformeren we ons tot medisch secretaresse en arts in 1. We schrijven de belangrijkste zaken die we bespreken op en beschikken inmiddels over een ruim medisch vocabulaire. We verliezen de rode draad niet uit het oog en we bewaken de samenhang en voortgang van alle zaken & 3 betrokken ziekenhuizen.

Woordvoerder & Douanebeambte
Waar nodig ben je de woordvoerder van je kindje. En de douanebeambte die de grens bewaakt. Zoals in het geval van bloedprikken door een coassistent. Als je net in de ziekenhuiswereld komt kijken overkomen dingen je nog. Maar als die coassistent 3 x mis prikt bij jouw toch al zwakke kindje, eis je alle volgende keren een ervaren prikker. Het vak leren is helemaal prima. Maar dan graag bij iemand die niet zoveel mankeert.
Of die keer dat we door het streekziekenhuis weer terugverwezen werden naar het academische ziekenhuis. Ergens tegen het einde van dit jaar konden we terecht voor de 1e poliklinische intake… Nu ben ik zover dat ik dan, voor mijn gevoel, heel brutaal de telefoon pak en de arts uit dat academische ziekenhuis bel die Bommel al wél kent. 1 telefoontje van haar en we konden na 2 weken al terecht. Krom, maar realiteit.

Magazijnmedewerker & Apotheker
Dan heb ik het nog niet eens gehad over wat er allemaal mee moet als we op stap gaan. De voorraad die we thuis hebben. Een magazijnmedewerker met een vleugje apotheker is er niks bij! Voedingspomp & toebehoren, monitor, spuiten, sondes, pleisters, medicijnen, etc. Met een baby of kindje ben je vaak al bepakt & bezakt met luiers en flessen enz. Voor ons zou het toch een serieuze overweging kunnen zijn de aanhanger mee te nemen of een klein heftruckje aan te schaffen!

De Specialist
In een aantal van deze nevenfuncties ben ik nog echt in opleiding hoor. Meer een stagiaire. Maar al deze rollen tezamen vormen er 1 die met stip bovenaan staat. Waar elke ouder met gemak het senior level in scoort. De Specialist. Jij bent DE specialist van jouw kind! Daar kan geen arts tegenop.

Al mag de BV Bommel runnen dan soms energie slurpend zijn;
Kosten al die functies soms bloed, zweet en tranen;
Leest ons jaarverslag misschien niet als een roze wolk;
We beleven gelukkig ook een hoop lol op de werkvloer.
De omzet komt stapje voor stapje.
En de uiteindelijke winst die we boeken…. die is niet te overtreffen!

 

681 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.