Dat je dan… (onze vakantie in een lijstje)
Vera
16 augustus 2016

Dat je dan… (onze vakantie in een lijstje)

Inmiddels ben ik alweer lekker aan de slag, gaat Fiene alweer bijna naar school en start Bommel weer op het medisch kinderdagverblijf. De vakantie is voorbij. Maar wat was het fijn om er even uit te zijn. Hierbij onze vakantie in een lijstje!

Dat je dan op het punt staat met vakantie te gaan en dat er juist dán ineens dingen gebeuren, waardoor je twijfelt of je een kind met een potentiële nierbekkenontsteking meeneemt… Zo fijn dat de huisarts meedenkt en je, naast de onderhoudskuur, een ‘voor-het-geval-dat’ antibioticakuur meegeeft. Dat vertrekt toch net even wat lekkerder naar Spanje!

Dat je dan met je spruit op het strand komt en dat ze dan helemaal niks wil weten van het strand. Zand: niet leuk & huilen. In de buggy naar de zee kijken: huilen. Parasol: eng. Überhaupt in de buggy zitten: niet de bedoeling. Relaxed man!

En dat je dan de dag daarna een nieuwe strandpoging doet en dat zij dan, nadat je weer eerst 10 minuten met haar op schoot op het zand hebt gezeten, in die zandbak duikt en er een lekkere hap van neemt… Heel goed natuurlijk, want: angst overwonnen. Maar: bah! Komt in ieder geval wel die halve apotheek, incl. anti-worm pilletjes, die je hebt meegezeuld van pas.

Dat je dan Bommel mee de zee in neemt en dat ze vanuit haar kanariegele zwemband lekker zeewater gaat zitten oplikken. Echt, er gaat nog geen grammetje vast voedsel in of ook maar 1 slok water/thee/melk, maar zand & zeewater dat is pas écht lekker…!

Dat je je heel erg goed beseft hoe bevoorrecht je bent dat je op vakantie kunt met je zorgintensieve kind. Dat is helaas niet alle Mantelmama’s, papa’s en hun kinderen gegeven.

Dat je dan net aan de Costa zit en heel cliché ziek wordt op vakantie. 2e jaar op rij. En dit jaar heb ik zelfs meer rust genomen vóór die tijd. Enorm gevloekt heb ik! Geen briljante start van de vakantie, maar gelukkig met een paar dagen weer voorbij. Dat dan weer wel!

Dat je dan naar de campingdokter moet, omdat je ziek-bent-op-vakantie, en dat je dan € 70,- armer bent. En dan heb je alleen nog maar een recept voorgeschreven gekregen…

Dat je al voor het 3e jaar op rij ‘de Burcht bovenop de berg’ vlakbij de camping ziet en dat we er toch wéér niet naartoe zijn gegaan.

Dat je dan voor het allereerst op vakantie gaat zonder sonde. Zoals Henny Huisman altijd zong: “Het was wel spannend, maar toch ook fijn.”.

Volgend jaar weer!

 

220 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.