De slingers van Vier de Tijd
Klaas
8 november 2022

De slingers van Vier de Tijd

Het slingerproject begon ruim twee jaar geleden. Sara lag voor de zoveelste keer een week vóór haar verjaardag in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Susanne en ik zaten uren naast haar bedje te wachten. Om de tijd te doden maakte Susanne een katoenen slinger. Deze slinger zouden wij gebruiken om alle hoogtepunten in het leven van Sara te vieren. Hoogtepunten die voor andere mensen vanzelfsprekend zijn, werden voor ons plotseling bijzonder.

De slinger begon steeds meer symbool te staan voor ons leven met Sara. Door de beperkingen van Sara werden wij ons er steeds meer bewust van dat het leven niet alleen om de grote successen draait. Juist de kleine momenten in het leven maken ons echt gelukkig. Susanne en ik zeiden tegen elkaar: “laten we iets vaker de slingers ophangen”.
Terwijl wij de kleine momenten uit het leven vierden, bleven de beelden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis ons achtervolgen. De drang om iets voor de kwetsbare groep kinderen, zoals Sara, te doen werd met de dag groter. Susanne en ik zeiden tegen elkaar: “laten we ons hart volgen”. Dit heeft ons doen besluiten al ons laatste spaargeld in het slingerproject van Sara te steken.

Slingers ontwikkelen
We kwamen in contact met een grafisch vormgever, Matthja Sterk. Matthja wilde ons graag helpen om onze droom te realiseren. Het idee was om vier verschillende katoenen levensslingers te ontwikkelen. Het moest een slinger voor het leven worden. Elke slinger in de kleuren van het seizoen. Op de vlaggetjes moesten de typische seizoensymbooltjes komen te staan. Zoals op de herfstlijn: pompoenen, eekhoorns, bladeren, paraplu’s en laarzen. Onze wens was om tussen de vlaggetjes vier huisjes op zijn kop te plaatsen. Deze huisjes staan symbool voor alle gezinnen waarbij het leven werkelijk op zijn kop staat. Gezinnen die elke dag worden geconfronteerd met de zorg voor een ernstig ziek e/o zorgintensief kind.
De ontwerpen waren na een half jaar definitief. Vervolgens kwamen wij in contact met een textiel importeur. Dit bedrijf heeft de ontwerpen op 1.000 meter biologisch katoen laten drukken. Wij kiezen voor duurzaam, biologisch katoen, omdat we af willen van de plastic wegwerpslingers. Na een aantal maanden werden de rollen bij ons thuis afgeleverd.

Slingers naaien
De laatste uitdaging was het naaien van de slingers. Door wie laten we dat doen? Wij vonden het belangrijk dat de slingers lokaal geproduceerd zouden worden. Niet in China of in Pakistan. Er zijn genoeg lokale mensen die dit werk graag willen doen. Mensen met een minder goede aansluiting tot de arbeidsmarkt. Die van de kleine dingen in het leven genieten. Mensen die na het naaien van een slinger een glimlach op hun gezicht krijgen.
Wij kwamen in contact met het naaiatelier van Reinaerde. In dit naaiatelier werken ongeveer 10 mensen met een psychische kwetsbaarheid of een beperking. Wij lieten samples produceren en kwamen al snel tot de conclusie dat we het werk graag aan het naaiatelier uit wilden besteden. Jeetje!!! Wat werken deze mensen netjes. Inmiddels is er een tweede naaiatelier van Reinaerde bij ons aangesloten.

Uit Liefde voor Sara
Na een proces van 2 jaar werden de eerste seizoenslingers bij ons afgeleverd. De zolder staat helemaal vol met rollen biologisch katoen en dozen slingers. De laatste stap was het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Uiteindelijk is het allemaal begonnen door Sara. Sara heeft ons leven veranderd en ons aan het denken gezet. Dit is de reden waarom wij ons hebben ingeschreven onder de naam: “Uit liefde voor Sara”. De slingers worden verkocht onder het merk “Vier de Tijd”.

Vier de Tijd
Het merk Vier de Tijd staat voor “VIER GROOT, koester klein”. Vergeet nooit de kleine dingen in het leven te koesteren en alles wat je meemaakt GROOTS te vieren. Het geluk in ons leven is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Per verkochte slinger doneren wij € 4,- aan de Stichting Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis. Hiermee willen wij een bijdrage leveren zodat kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis even kind kunnen zijn.
Onze burgermeester, Ruud van Bennekom, heeft afgelopen dinsdag de eerste herfstslinger op de derde verjaardag van Sara opgehangen. Wij zouden het leuk vinden als wij samen met jou iets vaker de slingers ophangen. Laten we ons bewust worden dat het leven niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ons motto is: VIER GROOT, koester klein. Kan jij je hier ook in vinden? Neem dan een kijkje op onze site: vierdetijd.nl.

172 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.