Romper
Annemarie
11 april 2023

Romper

De HEMA introduceerde iets nieuws: een romper voor grote mensen. In de advertentie stond een plaatje van het vertrouwde babyrompertje met drukknopen aan de onderkant. ‘De doorgroeiromper is gemaakt van zachte rekbare ribstof en heeft geen voelbare naden’, luidde de tekst. Het bleek om een 1 aprilgrap te gaan.

De echte grap was dat ouders van grote gehandicapte kinderen direct een lobby begonnen. Ze zouden zo graag zien dat de HEMA deze reuzenromper voor 12,50 euro echt ging maken.
Een moeder stapte met haar zoon in rolstoel bloedserieus een winkel binnen om te vragen of de rompers er al waren. Een andere vrouw schreef uit naam van haar 11-jarige dochter een pleitbrief aan het concern. ‘Als de rompers inderdaad lekker rekbaar zijn, passen ze goed over mijn luier.’ Een romper voorkomt bovendien een blote (koude) rug voor rolstoelkinderen. Dit geldt net zo goed voor volwassenen op wielen. En op Facebook zag ik een suggestie voorbijkomen om ook dementerende ouderen van een romper te voorzien ‘zodat ze hun eigen incontinentiemateriaal niet uit kunnen trekken’.

De HEMA wil er voor iedereen zijn
De discussie was vermakelijk, net als de reactie van de HEMA online. ‘Dit is iets wat we gaan onderzoeken qua haalbaarheid, want we willen er zijn voor iedereen. Ook voor mensen met een beperking. Liefs, HEMA.’ Had deze romper eerder bestaan, dan had ik die zeker voor mijn zoon gekocht. Hij droeg een korset waardoor nauwsluitend ondergoed zonder voelbare naden belangrijk was.
Nog een grap: ik draag zelf al jaren rompers. Ik heb ze met lange en korte mouwen en van onderen sluiten ze net als de babypakjes met drukknopen. Alleen zit er een merkje in de hals van een lingeriemerk en heet deze damesonderkleding een ‘body’. Nooit meer een koude rug! Ik gun iedereen dat de HEMA na deze 1 aprilgrap echt een romperlijn introduceert.

254 x gelezen
1 reactie
Waldo schreef:

Naaiatelier Modeliefjemaakt maakt al jaren rompers van maat 110 tot/met 164. En binnenkort ook in maat S, M, L en XL. Met of zonder sonde-opening. http://Www.modeliefjemaakt.nl

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.