Poep!
Vera
27 juli 2013

Poep!

Het lijkt soms wel een obsessie. En die begint eigenlijk al vanaf de geboorte. Iedereen produceert het zijn/haar leven lang. Poep! 
Het wordt gezien als een teken van welzijn, als alles rondom de stoelgang goed loopt. Poept & plast de baby goed? Is denk ik de meest gestelde vraag in de kraamweek. Als ouder kun je ook echt blij worden van een poepluier. Ik deze week in ieder geval wel!

Dieren & poep
Ook in de dierenwereld is het een soort obsessie. Er zijn zelfs dieren die zichzelf voeden met de poep van een ander of zelfs met hun eigen fabricaat. Zoals vogels die de onverteerde plantenresten uit olifantenpoep opeten, konijnen die hun eigen keutels op smikkelen en ook apen vinden het een voedzame snack! Dit doen mensen natuurlijk niet. Maar wij hebben er wel een koosnaampje van gemaakt. Hoe vaak ikzelf niet tegen Fiene & Bommel “poepie” zeg…!

Ont-lasting
Vervelend wordt het als het niet vlotjes loopt. Bij Bommel zijn we er dagelijks mee bezig. Heeft ze gepoept of niet? Door alle medicatie en verschillende antibiotica kuren is alles zo overhoop gegooid dat het of diarree is of obstipatie. ’s nachts om 2 uur de muren afsoppen en vitrage schoonmaken alleen maar omdat ze kuchte tijdens het verschonen is ondertussen redelijk normaal. Maar nu zitten we weer in een obstipatie fase. Dan maar weer aan de slag met zakjes Forlax. Dit zorgt ervoor dat een en ander soepeler gaat lopen. De afgelopen dagen zijn we hier druk mee geweest. Na 5 dagen helemaal niets kwam gelukkig, na een slaapje, bij de deur van Bommels kamer de walm mij al tegemoet. Zij lag breed lachend en helemaal tevreden in haar bedje. Ik was bijna nog blijer en opgeluchter dan Bommel! Eindelijk weer ruimte in haar buikje. En… totale ont-lasting!

 

786 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.