Bommel gaat over!
Vera
14 juli 2022

Bommel gaat over!

Langzaamaan krijgt Nederland vakantie. Eind deze week is regio Noord aan de beurt. Wij van regio Midden hebben nu al vakantie. Bommel dus ook. Want ook haar school is gewoon 6 weken dicht. En voor het eerst gaan allebei onze meiden na de zomervakantie over naar een nieuwe klas!

Fiene heeft net haar 1e schooljaar op de middelbare afgerond. Ze ‘is bevorderd naar het 2e jaar’, stond er te lezen in de mail die we kregen. We zijn heel trots op haar. Dat deed ik haar namelijk niet na. En dan volgt ze ook nog tweetalig onderwijs. Super knap!
Maar ook Bommel mag, voor het eerst in haar 5 jaar op het Speciaal Onderwijs (SO), naar een nieuwe groep! Dat is, voor diegenen die dat niet weten, niet standaard op het SO. Je kunt ook jaren op dezelfde groep blijven. Dat is helemaal prima. Het hangt er maar net vanaf wat je leeftijd is, wat je aan kunt op een dag, wat je nodig hebt om je te kunnen ontwikkelen, je verstandelijke vermogen, etc., etc. Veel factoren spelen mee en ze bepalen allemaal tezamen in welke leerroute je geplaatst wordt en op welke groep je het beste tot je recht komt.

Warm bad 
Bommel kwam 5 jaar geleden in een warm bad. Een super fijne groep met een juf die vanaf dag 1 zei: ‘Bommel mag nooit meer van deze groep af’! En nu is het moment dan toch ineens daar. Bommel gaat naar een andere groep. Ik was blij verrast toen ik het hoorde. Ze maakt namelijk een aantal ontwikkelingen door (Zoals bv. in contact met anderen, met kruipen, zelf rolstoel rijden, etc.) waardoor ze naar een groep mag die daar beter bij aansluit. Gekscherend zei ik tegen haar juf: ‘Yes, Bommel gaat over!’ Officieel wordt er binnen de leerroute waar Bommel in zit in het SO namelijk niet gesproken van ‘overgaan’. Het werkt daar net even anders. Maar zo noemen wij het hier thuis wel. Bommel gaat over! En we zijn daar heel trots op.

Bommels stiekeme verkering
We zijn benieuwd naar wat deze nieuwe groep met andere kinderen en deels een ander klassenteam haar gaat brengen. Als ze het ons zelf had kunnen vertellen, zou ze ons verteld hebben dat haar BFF in ieder geval ook meegaat naar de nieuwe groep. Er is namelijk een meisje waar Bommel vriendinnen mee is, denken wij. Ze spelen vaak samen in de klas en ze gaan ook wel eens samen op boevenpad om kattenkwaad uit te halen. Tissues uit de bak trekken terwijl dat niet mag, dat soort dingen.
En ook zou ze ons vertellen dat haar vriendje weer bij haar in de klas komt. Jullie weten het niet, maar Bommel heeft een stiekeme verkering! Althans, zo noemen wij hem. Er is namelijk een jongen die al eerder bij Bommel in de klas heeft gezeten en van hem tolereerde ze meer dan van andere kinderen. Ik denk dat ze hem wel zag als een maatje. Wij doopten hem thuis als grapje om in de stiekeme verkering van Bommel. Het vriendje waar ze ons niets over vertelt. En nu komt hij weer bij haar in de klas. Ik ben benieuwd.

Maar goed, eerst maar eens vakantie en dan wennen op de nieuwe groep. En dan merken we vanzelf wel of ‘de liefde’ er nog steeds is…!

452 x gelezen
3 reacties
Erna schreef:

Goed zo Bommel en natuurlijk ook van Fiene. Een goede prestatie en zo mag je het ook zien als overgaan.

Anneke schreef:

Veel geluk met je stiekeme verkering Bommel

Monique schreef:

Gefeliciteerd Bommel…..veel succes en plezier in je nieuwe groep!!

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.