Zorgintensieve kinderen zijn geen postpakketjes!
Vera
20 september 2023

Zorgintensieve kinderen zijn geen postpakketjes!

De scholen zijn alweer even van start, het leerlingenvervoer ook…

Ik word gebeld door school, een half uur nadat de school uit is: ‘Bommel is nog op school. Haar taxi is niet gekomen.’ Oké… bijzonder! En lekkere timing ook. Ik sta namelijk op het punt om de deur uit te gaan omdat ik een lezing mag geven. Ik kan niet te laat komen en moet nog een uur rijden. Snel bel ik Bommels chauffeur om te vragen wat er aan de hand is, hij zegt: ‘Ik ben nu bijna bij school – inmiddels 40 minuten te laat. Ik moest ineens nog 2 extra ritten doen vóór ik naar school kon, dus ik kon net pas vertrekken.’

Echt belachelijk dit! Niet van de chauffeur, want die krijgt ook maar ineens een opdracht van zijn werkgever, maar van het taxibedrijf. De afspraak is dat de taxibussen om 14 uur bij school zijn. Daar wordt het taxibedrijf notabene voor betaald. Dan ga je toch niet op het allerlaatste moment andere afspraken met andere klanten maken en een groep (ernstig) gehandicapte kinderen zonder bericht laten wachten?! Maar kennelijk dus wel… Ik bel snel naar school om door te geven dat de taxi zo komt, zeg onze PGB-er die net aankomt gedag en sjees de deur uit.

Wat een gang van zaken dit weer! En ook zonder enig bericht. In de auto merk ik dat ik stress heb: hoe is Bommel eronder? Hoe is mijn kind als ze 1,5 uur later thuis is dan normaal? Is ze over de flos? Gaat ze dan vanavond wel oké naar bed, of wordt het drama omdat er toch nog iets uit moet van vandaag?
Gelukkig kon Bommel deze onverwachte wending goed hebben. Heel knap! Dat is zeker wel eens anders. Maar er was ook een kind aan het wachten dat op gezette tijden medicatie moet hebben en ernstige gezondheidsproblematiek heeft. Super naar voor haar en haar ouders. Maar daar staat dit taxibedrijf niet bij stil. Het lijkt soms echt alsof ze geen idee hebben voor wat voor doelgroep ze rijden. 1 ding mag ze hopelijk wél duidelijk zijn: we hebben het hier nog altijd niet over bol.com pakketjes!

474 x gelezen
2 reacties
Lenny schreef:

Zo herkenbaar helaas. Taxi die veel te laat komt zonder bericht.
Vorige week vrijdag duurde de rit 45 minuten langer omdat er een fout adres bij een kind stond. Mijn dochter heeft op gezette tijden sondevoeding en dat liep toen ook in de soep

Rob schreef:

Herkenbaar. Met een aantal chauffeurs doen we het mogelijke om één en ander te veranderen.

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.