Top 3 best gelezen Mantelmama blogs 2021
Vera
30 december 2021

Top 3 best gelezen Mantelmama blogs 2021

Zitten we toch wéér in een lockdown op dit moment! Wie had dat een jaar geleden gedacht… Kom maar door met dat nieuwe jaar, met hopelijk minder gedoe! Ik ben heel benieuwd wat het gaat brengen. Maar eerst blikken we nog even terug op het afgelopen blogjaar. Voor het geval je ze gemist hebt, of voor als je ze nog een keer wilt lezen: de top 3 best gelezen Mantelmama blogs van 2021!

1 – Het belang van pijnvrij handelen op nummer 1!
Mooi dat deze blog bomvol betrouwbare informatie over pijnvrij kunnen handelen bij kinderen tijdens een medische procedure op nummer 1 staat. Vorig jaar stond deze blog nog op nummer 2 in dit lijstje, maar met bijna 13.000 lezers in 2021 is de blog ‘Feiten & fabels over verdovende zalf Emla®‘ dit jaar goed voor de 1e plek. Terecht, wat mij betreft. Want er is nog steeds een hele hoop bewustwording en kennis nodig op het gebied van procedureel comfort en het voorkomen van dwang, pijn en angst. Dat schreef ik onlangs nog in mijn blog over Project Glimlach. Er gaat al veel goed, maar we zijn er zeker nog niet. Mooi dat deze blog over Emla® en over alternatieven zoals de Buzzy® en Rapydan® zijn weg vindt naar diegenen die het nodig hebben!

2 – (slecht) slapen blijft een hot topic
Deze blog is een plekje gestegen in de lijst. Vorig jaar nog op nummer 3, maar nu op nummer 2. Net als afgelopen jaar hebben 5.000 mensen de blog ‘11 misverstanden over prikkelverwerking & slaapproblemen‘ gelezen. Slapen of juist niet kunnen slapen is helaas een probleem waar veel ouders mee worstelen. Ook ouders van een zorgintensief kind. Er is niet altijd een pasklaar antwoord om het op te lossen. De enige tip die ik je kan geven als je een kind hebt dat al tijden slecht slaapt: als de standaard aanpak niet werkt, loont het om verder te zoeken. Het heeft ons enorm geholpen om doorverwezen te worden naar Kempenhaeghe, zoals je kunt lezen in deze blog.

3 – Welkom Mantelpapa Klaas en Sara!
Een hele mooie nieuwkomer op nummer 3. Onze enige, echte, eigen Mantelpapa: Klaas, vader van Sara. Heel leuk om te kunnen melden dat Klaas zich bij de vaste bloggers op mantelmama.nl heeft gevoegd. Van harte welkom en fijn dat we vanaf nu jullie avonturen op deze site kunnen volgen. Sara is 2 jaar en heeft Microcefalie, een zeldzame aandoening, maar wat is dat nu eigenlijk precies? Klaas schreef erover in deze blog die al 4.000 mensen hebben gelezen.

Bonus: de tip hoe je zelf makkelijk een zand-tovertafel maakt. Foto Mantelmama zand-tovertafel tip
Het meest gelezen bericht op Mantelmama social media is een bericht dat ik heel recent deelde. Op Facebook heeft dit bericht inmiddels 20.000 mensen bereikt. Een tip voor deze extra lange kerstvakantie!
“Kijk hoe tof! De klas van Bommel heeft gewoon zelf een ‘zand-tovertafel’ gemaakt. Je neemt een gewone afsluitbare plastic bak (van bv. de Action) en een veilige ledlamp (deze is van de Decathlon). De lamp stop je in de bak. Vogelzand op de deksel strooien en klaar is je zandtafel! Allemaal zandtovenaars in de klas! 🤩” Alle credits gaan natuurlijk naar het klassenteam van Bommel dat iedere keer weer dit soort creatieve dingen bedenkt!

209 x gelezen
Er zijn geen reacties op dit bericht.

Laat een reactie achter

Alle velden zijn verplicht; het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.